jag är turist

Jag är i Belgien  på semester över en långhelg. I den europeiska huvudstaden Bryssel och jag har gjort nästan allt som man ska göra. Jag älskar att vara turist och utforska.

Vi har köpt chokladpraliner och tagit kort på pojken som kissar. Belgien är bra.

Ikväll ska vi gå på tangokonsert då min syster som jag hälsar på är kulturfantast. Hon är för övrigt världens bästa guide och kan allt om Belgiens historia. Denna informativa dag kommer dock att få mig att somna ikväll på konserten. Snälla någon ge mig koffeintabletter. 

image114

kyss mig - jag är ett blötdjur

Jag tycker om att simma. Det är en bra, väldigt ansträngande form att träna och efter några månaders simkarriär när jag var tio ar sa klarar jag mig hyfsat i bassängen. Min vän Sara har sagt att jag är som en fisk i vattnet.

Detta var den gamla goda tiden när jag regerade i badhuset i Karlskoga. Det var jag mot pensionärerna och jag kände mig jätteduktig, som varvade dem om och om igen. Detta var på den gamla goda tiden, när jag var den enda under 40 år som hade baddräkt istället för bikini. Mitt hår var väl uppsatt och simglasögonen var på plats. Jag har aldrig gått till badhuset för att ragga. 

Badhus. Där vi alla blir placerade på jorden. Utan smink och utan sin trendiga outfit. Det är jag mot vågorna (visserligen inte så stora i Karlskogas badhus, men Lotta fortsätter tappert att  ha en poetiskt infallsvinkel i sina små memoarer).

Vi ser tillbaka på den goda tiden...

Numera bor jag i Frankrike. Jag är tydligen inte så duktig på att simma längre. Jag simmar i badhuset Olympique, där varje träningspass påminner om en uttagning till just Olympiska Spelen, där användning av boxershorts är förbjudet och herrarna har återvänt till Speedosens härliga era och framförallt där man betalar för tiden som man byter om. 

I detta underbara badhus gott folk, är dessutom den fantastiska badmössan ett måste. Jag känner för första gången empati för er pojkar när ni träder in i en kondom (trots att kondom är en fantastisk liten gummipryl). Det är väldigt fult med badmössa.

Sara sade en gång att jag var som en fisk i vattnet. Nu är jag ungefär lika sexig som en också.

sma tankar om kroppsbeharing

Min bror och min kusin (mellan 25 och 30) hade en gang en diskussion om har i näsan. Min bror mobbade kusinen och pratade om flugor som hade krypit in i dennes näsa. Jag tyckte att denna liknelse var aningen överdriven, men da inte heller jag är överförtjust i näshar som sticker ut, lät jag diskussionen fortga utan förmildrande inlägg.

Min bror sade att den enda lösningen var att plocka missprydningen med pincett. Jag rynkade ögonbrynen och var skakad av den smärta som nagot liknande skulle ge. Hur kan nagon vilja skänka sig själv en liknande smärta?

Denna fraga var aningen ogenomtänkt och snart aterfick jag minnesbilder fran när jag var 12 ar och min syster för första gangen plockade ögonbrynen pa en stackars gratande Lotta.

Denna smärta är försvinnande lindrig i jämförelse med vad jag utsätter mig för idag.

Förr i tiden var rakhyvel ett toppenbra medel för att raka benen. Det kändes bra att ta en varm dusch och komma ut därifran med släta ben. Efter detta provade jag att ga till en salong för vaxning. Det gjorde ont. Ack, sa ont det gjorde. Men oj vilken känsla att efterat veta att det inte längre fanns spar av harstran - inte ens under huden. De var borta och skulle vara sparlöst försvunna under hela tva veckor.

Sedan blev Lotta fattig. Jag började använda mig av min elektriska epilator. Min värsta fiende. Jag avskyr den. Det gör sa fruktansvärt ont. De som har tatuerat sig säger att det är exakt samma känsla. Jag gör alltsa en helbenstatuering omkring varannan vecka. Det är fortfarande underbart att veta att jag är harlös ända fran rötterna, men fragan är - Är det värt det?

Svaret är förmodligen nej. Men jag fortsätter ända. I mitt nästa liv ska jag bli radikalfeminist och inte raka ett enda harstra... och jag som tyckte synd om herrarna som plockar näshar...

image111


Bilden är länkad till en reklamsite för en epilator. Klicka pa bilden och läs kommentarerna. Det är roligt.


alla som inte dansar är valdtäktsmän

Jag är understimulerad. Jag behöver algebraiska formler. Jag vill diskutera politik. Jag är en naturare som dansar. Jag räknar inte längre än till atta dagarna i ända.

Jag sitter ute pa studera.nu och söker efter mattekurser som jag ska göra parrallelt med min framtida juristutbildning. Ge mig tal. Ibland blir jag underskattad av dansare, som jag vet har hjärnor som har gett dem motsvarande 4 av 20 i gymnasiesnitt.  Stjärnor.

För övrigt finns det alldeles för manga snygga artonaringar. Jag blir rädd för mig själv varje gang jag inser att bilderna som nagon har lagt ut visar barn av 18 ars alder och bilderna tilltalar mig.

För att försöka vara en informativ blogg, kan jag lägga till att rubriken är en lattitel till en väldigt komisk och bra lat, framförd av Maskinen. Denna blev dock anmäld för förtal. Det är inte lätt att inte kunna dansa i dagens samhälle.

Ofta handlar livet om nagot sa enkelt som att följa den röda traden. Det gäller inte dagens blogginlägg.

image110

pengar gör dig lycklig

Idag var jag pa en konferens. En av alla mina pojkvänner hade ställt mig fragan om jag vill tjäna mera pengar. Han sa att jag skulle komma till konferensen och lyssna pa affärsidén.


Ett gäng kostymnissar höll i föredraget som i princip handlade om hur mycket pengar de hade tjänat. Det handlar om telefonabonnemang. Jag skulle fa vänner och familj att byta telefonabonnemang till sin hemtelefon. Dessutom skulle jag se till att värva ytterligare försäljare. Enligt denna princip fortsätter det därefter i ett motsvarande pyramidsystem. En utav snubbarna tjänade snuskiga 250 000 kronor i manaden efter att ha varit i branschen i mindre än tva ar.

De pratade om att alla människor vill tjäna pengar. Antingen sa tar man tag i sitt liv, eller sa struntar man i det och fortsätter i sin gamla bana. De ville i princip ge mig daligt samvete om jag inte valde deras affärsidé.

Jag vill ocksa ha pengar, jag är tokfattig, men jag vill inte tjäna mina pengar pa det sättet. Jag tycker om att tjäna mina pengar genom mina färdigheter, utbildning, begavning. Inte genom att - som de rekommenderade - be vänner och familj om en liten tjänst för att jag ska tjäna pengar.

Jag vill inte tjäna pengar som jag inte förtjänar. Jag vill inte tjäna 250 000 kronor i manaden genom enbart min starka övertalningsförmaga.

Nagot i konferenslokalen var väldigt avstötande. Dessa män mellan 20 och 40 ars alder i snygga kostymer och välputsade skor. Var och en upp över öronen fascinerad över hur mycket pengar de andra hade. Det glittrade lika mycket i deras ögon som utav saliv i deras mungipor av en aptitretad hunger när stortuppen berättade sin historia.

Är jag korkat blaögd? Är jag verkligen Flanders? Är jag en dalig människa om jag inte tar varje chans att bli miljonär? Denna mängd av pengar skrämmer mig.

Ljuger jag om jag säger att jag inte vill ha 250 000 kronor i manaden?

image109


fran snygg husfru till verkligheten

Jag har gjort ytterligare test pa Facebook. Vilken Simpsonskaraktär är du?

Jag var förberedd pa att bli nagon av de nördiga personerna, som Lisa, eller till och med Marge. Den bittra verkligheten var dock bittrare än sa.

Jag är Flanders.

You're simply the darn diddliest nicest guy in town!

image107





Facebook

Jag finns i Facebook-rymden. Jag har aldrig tyckt speciellt mycket om upplägget av Facebook, mer än som ett praktiskt verktyg att halla kontakt med människor, hantera mina bilder da jag inte riktigt har ett hem, samt kasta far pa min storebror. Dessutom är det relativt underhallande med alla Quiz som finns.

Facebook säger sig veta mycket om mig. Min mentala alder är 15 ar. Jag attraherar töntar och jag skulle motsvara Rachel i vänner. Dessa sma fördomar kan jag sta för. Att jag dock skulle vara Gabrielle i Desperata Husfruar tycker jag inte alls om! Denna bortskämda, fafänga, menlösa flicka har ingenting med mig att göra! Jag är besviken... Jag maste ändra min personlighet. Eller skulle kan kunna anta att det enda atgärd är att inse att Facebooks Quiz inte är pa riktigt.

Jag ska bannemig göra om Quizet.

fem minuter senare... Efter ändrade svar och en ny omgang.

Jag är fortfarande Gabrielle! Jag som dessutom är den enda existerande som inte tycker Eva Longoria är speciellt snygg.

Allt du vill veta om trafikljus

Jag har lösningen till Frankrikes alla problem. Eller, lat oss säga att de problem som finns i Frankrike enkelt skulle kunna lösas. Det handlar helt enkelt om felprioriteringar i budgeten, för jag har aldrig nagonsin sett ett land med sa fantastiskt manga onödiga trafikljus vid övergangsställen. Frankrikes regering verkar vara mer överbeskyddande än den svenska. Resultatet är en far som gar hand i hand med sin treariga son mot rött ljus vid en vältrafikerad bilväg.

Ska vi jämföra detta med svensk alkohollag? När man inte far dricka alls fram till 18 ars alder (nästan 20) och sen när det är dags super vi skallen av oss fredag och lördag varje helg. Nej, lat oss strunta i den jämförelsen.

Det jag vill säga är bara, att om Frankrike skänkte kostnaden av ett trafikljus till varje uteliggare, drägg med hund eller annat slusk, sa skulle dessa vara betydligt färre. Alternativt skulle de kunna skicka försäkringskassefolket eller för övrigt hela Frankrikes administratva organ pa kurs i vilket annat land som helst och se att - där fungerar precis allting!

image104   

Jag har aldrig sett en bil passera här.  

image106

Vid närmare iakttagelse kan man se kättingen som finns runt grinden.

i djupet av ett byrokratiskt inferno

Pa försäkringskassans hemsida star det om det lilla europeiska försäkringskortet. Vid uppvisande av detta är man berättigad till samma vard i det Europeiska landet, som dess verkliga invanare. Kalasbra tänker Lotta och gar till läkaren i Frankrike. Men ingen har nagon aning om hur de ska hantera det lilla blaa kortet och hänvisar mig till den franska försäkringskassan.

Försäkringskassan verkar knappt ens ha sett kortet som jag visar upp, utan de far hämta - inte en - utan tva kollegor innan de kan konstatera att det krävs

1.Kopia pa försäkringskortet
2.Kopia pa id-kort
3. Bostadsintyg (efter som lägenheten dessutom inte är skriven pa mig, behöver jag här ocksa
     a) Ett intyg pa att jag bor tillsammans med min kombo. Med hennes signatur, födelsedatum och födelseort, och min signatur, födelsedatum och födelseort.
     b) Hennes id-kort.
     c) El-räkning, tv-räkning, telefonräkning för den fasta telefonen eller dylikt fran de senaste tre manaderna.

Nästa gang jag kommer till receptionen visar jag upp alla dokument som krävs, men blir dock hänvisad till att prata med en tekniker. Jag tar mig en titt pa kön som är betydligt längre än den kvarten som jag hade tid att spendera och tvingar mig själv att atervända ytterligare en gang. Idag samlade jag talamod och gick iväg.

image102
Vi kommer att ta emot Er om 42 minuter. 28 personer väntar före Er.

När jag träffar teknikern visar det sig att mina papper inte duger. Jag maste (till nästa gang) bifoga följande dokument:

1. Recept fran läkaren
2. Kvitton fran det som han har ordinerat at mig.

Herregud.

Frankrike är byrokratiskt.


Harry Potter

Jag är upprörd. Jag ville verkligen inte att den sjätte Harry Potter skulle sluta som det gjorde. Jag tänker inte avslöja nagot alls, mer än att det var oväntat. Jag tyckte väldigt bra om den tredje Harry Potter - Fangen fran Azkaban. Jag gick runt och log för mig själv och var lycklig för Harrys skull i en vecka efter. Nu känner jag mig upprörd. Jag läste ut sexan för nagra timmar sedan. Alldeles för manga timmar. Jag maste börja med nästa redan ikväll.

En annan anledning till att jag är nagot upprörd är att tva helt enskilda personer idag har avslutat slutet pa sista boken. Inte talat ut i klarsprak, men jag verkar ha, till skillnad fran dem, lat oss säga tur när jag tänker.

Kan det vara sa att fransmän tänker lite sämre än oss svenskar? Eller är detta en grov överreaktion pa min omgivning - en biverkning av beroendet som jag lider under (läs mitt senaste inlägg om en himmelsk drog). Ja känner mig allt mindre social och gar in i mig själv. Ingenting är längre viktigt... Sa länge Harry vinner kampen!

image101

en himmelsk drog

Jag läste i tidningen idag att forskare har hittat en gen som gör människor benägna till att ta sitt liv. Tänk vad bra det vore om vi kunde fastställa denna rapport och försöka motverka detta fenomen. Jag tänkte vidare och fragade mig själv vilka det egentligen är som är självmordsbenägna.

Vi har väl alla klart för oss att det borde handla om de som skär sig själva i handlederna. Eller kanske de som lever sitt liv med droger i gränslandet mellan verklighet och fantasi. De vet att det gör dem ont, men kan inte sluta. Enbart drogerna kan släcka kroppens eviga törst efter liv och man maste fortsätta, om och om igen.

Det man kan fraga sig är dock hur det är med extremsportsutövare? De som klättrar upp för Mount Everest för att känna sig levande? Där adrenalinet är den injektion som far deras hjärta att pumpa.

Hur skulle forskare behandla dem?

Framförallt... Vad säger vi om kärlek?

Jag skulle aldrig skära mig i mina handleder. Jag utsätter mig inte för höga bergstoppar. Jag riskerar ingen kärlek att inkräkta i min perfekta hälsa. Däremot är jag slaviskt beroende av Harry Potter. Jag vet att jag inte kommer kunna sluta. Trots att han kommer ta ifran mig hela min natt. Jag vet att det kommer ge mig mardrömmar om jag ens lyckas lägga ifran mig boken för att sova. Jag kan inte sluta...

image100


Skicka ormtungor pa internat

När jag var omkring tio ar spenderade jag en timma varje dag framför spegeln med att träna tungan och göra den superbred. Detta för att jag sett en tv-program där nagon lyckades med detta. Jag tränade och tränade, och till slut uppnadde jag mitt mal.

Som liten insag jag inte riktigt nagot syfte med denna kompetens, mer än "titta vad jag kan". Jag blev äldre.

Det finns de som absolut borde träna sin tunga. De finns de som hanglar med en tunga smal som ett lillfinger. Det känns som att hangla med en orm. Det hör varken till de sysselsättningarna som kallas sköna eller upphetsande. Jag har väldigt svart att föreställa mig dejta en ormtunga. 

Varför lär man sig inte hangla ordentligt pa sexuallektionerna?

Varför kan inte killarna fa lära sig hangla i lumpen? För all del. Det finns säkert tjejer som hanglar daligt ocksa, men det är inte mitt problem. Tänk vilken ytterligare attraktionsfaktor soldater skulle fa. Eller... tänk om jag hanglar daligt utan att veta om det??

image99

i en blogg handlar allt om att bjuda pa sig själv, vare sig det handlar om väldigt fula bilder eller hangelerfarenheter

Inatt jag drömde

Jag var pa dejt med en av killarna pa min dansskola. En av de fa som jag inte blir upphetsad av i bar överkropp. Vi promenerade genom staden där vi hade gjort diverse dejtliknande saker. Jag skämdes dock över min dejt sasom vi gick.

Han hade en superlang snopp som stack upp fran byxorna. Snoppen nadda ända upp till hakhöjd och var alldeles styv.

Jag minns att jag tänkte pa alla människor som vi gick förbi som sag hans langa snopp och hur de maste tänka att jag bara var ute efter en sak som dejtar en san kille.

Oj vad skönt det var att vakna.

image98

När jag kom hem igar var det nagon som hade lagt en kyckling pa soptunnan.


Välkommen till den underbara hjärnan hos könet kvinna

Jag och Cedric har inte träffats mer än tisdag förra veckan eftersom han har jobbat daliga tider. Detta kan jag acceptera. Det är ocksa okej att hans föräldrar var hos honom i helgen vilket gjorde att vi inte kunde träffas da heller. Att han däremot ska spendera söndagkvällen med en barndomskompis, där gar gränsen. Jag ville laga middag men han ville ses senare. Detta räknar jag som att vi inte ska ses alls söndagkvällen.

Lotta var arg. Jag vill inte bli dumpad. Om det nu skulle vara sa att vi inte kommer träffas igen, sa maste det vara jag som dumpar honom. Jag tänkte spela mina kort säkert och skickade ett extremt genomtänkt sms, i förberedelse för att dumpa. "Hej! Vi träffas inte alltsa. Ha en bra kväll. Puss" Det faktum att jag inte skrev "Vi träffas inte ikväll" utan... inte alls... Det var harda ord fran min sida. Jag vill att han ska vara svartsjuk, att han ska vara nervös för att jag inte skulle vilja träffa honom igen. Att han skulle tro att jag var väldigt upptagen och förmodligen redan hade fatt ett bättre förslag fran nagon rik och snygg greve (framförallt fick han inte veta att min enda dejt för kvällen var Harry Potter).

Han svarade att han skulle höra av sig när de hade ätit.

En timma senare kom det ett sms. Ska jag komma och hämta dig? Tusan. Lotta är förmodligen inte sa svarfangad under ytan. Tihii! Han kom.

image97

Jag var pa markeradfest i lördags. Jag var Alien. Vann för övrigt limbotävlingen trots att min motstandare var gymnast.