Tectonique

I Frankrike ar det absolut senaste Tectonique. Exempel. Detta ar en typ av dans som ser valdigt lustig ut i de flesta ogon. Lite som ett skamt, men som jag personligen alskar. Folks stil ar overhuvudtaget helskum. Piercings overallt. Lappen, nasen, ogonbrynen, kinderna, u name it. Samt dessa t-shirts med glittrande tryck som de coola killarna bar. Normalt sett skulle jag kalla detta lite gayigt, men da ska jag ocksa papeka att staden ar Frankrikes nast homosexuelltata efter Paris. Hockeyfrillor och moikaner sa langt ogat kan se. Det ar roligt. Jag var pa dejt for en vecka sedan. Jag forstod dock inte att det var en dejt forran efter flera timmar da han visade en bild pa sin exflickvan pa telefonen. Innan dess hade jag satsat allt pa att han var homosexuell. En kille i svarta boots. Alltsa sadana som man stoppar in i jeansen. Det blir dock inga fler dejter. Jag vill inte veta hur mycket jeansen kostar!

For ovrigt har jag sokt jobb idag. Cirkustjejen tog mig till hennes chef dar jag ska testa pa tisdag. Det ar en pizzeria som verkar trevlig. Sjalvklart har chefen en italiensk dialekt som ar valdigt svar att forsta. Typiskt. Men det far ga. Nar jag senare gick runt till lite andra stallen gick det helt vardelost. Usch. En hel fika med cirkustjejen tarde pa talverket.

Ikvall har jag sett pa Harry Potter pa franska. Trean, med fangen fran Azkaban vilken ar min favorit...bok.

Sist sa kan jag underatta om att jag i julklapp onskar mig fem kilogram pasta.


blatt ar flott, krita ar fult

Nu gott folk ar jag laddad for att blogga. Jag har fatt kommentarer fran bade Maud och Mr X. Tack tack. Kommentarer ar underbara. Darfor blir detta mitt andra blogginlagg for dagen. Dessutom har jag bytt farg. Fint, inte sant?

Jag har tankt. Fransman som jag moter fragar alltid om svenska spraket ar svart. Klurig fraga. Jag kan svenska, sa for mig ar det inte svart, svarar jag och skrattar lite. Fantastiskt hur samma skamt kan vara roligt gang, pa gang, pa gang. Hur som helst, nej, det ar inte ett svart sprak. Vi talar som vi skriver. Vi bojer inte verben efter subjektivet och istallet for tiotals tempusbojningar anvander vi hjalpverb. Men vi har ordet maste. Hur forklarar man for en osvensk hur man bojer verbet maste i olika tempus? Eller snarare, att det bara finns i presens? Eller hur forklarar man skillnaden mellan ska och kommer att? Tack och lov for att jag inte jobbar pa en svensk sprakskola.

Min franska rumskamrat ar supertrevlig. Hon heter Julia och jag har verkligen haft tur med henne. Var lagenhet kanns som sagt toppenbra... Men. Ibland blandas hennes goda smak med en forskrackligt ful smak. Nu till exempel. Mina svenska ogon foredrar renhet, enkelhet och vackra och organiserade saker. Hur manga svenska skulle till exempel tejpa upp en affisch fran en gammal konsert pa vaggen? Alltsa en relativt motbjudande sak med mycket text, intetsagande bild och framforallt da ingen av oss ens sett konserten? Eller en sak som att knyta rosetter runt dorrhandtagen? Eller tejpa upp hemmagjorda teckningar i fargkritor? Jaja. Vi har ett fint vardagsrum. An sa lange... Framforallt sitter bilder pa mina vanner pa vaggen. Sa jag ar nojd. Nu ska jag se pa Sex and the city. Pa franska.

Trevlig helg.

fran ratta till tuss

Jises vad jag ar ringrostig pa detta. Nu har ett inlagg legat i utkorgen i tva dagar som jag har last igen och igen. Darefter har jag letat latar pa youtube, finslipat mitt CV som jag ska traska omkring med i helgen och last om Libanons historia pa Dagens Nyheters hemsida. Blogginlagget har fatt vanta pa tillfallet da jag raderar allt eftersom det ar helt vardelost!

Vi har en cirkusbrud i min balettgrupp. Hon gor helt sjukt coola grejor. Hon har formodligen jobb at mig (inte en av de coolaste grejorna kanske, men resten ar lite svardefinerat over en blogg). VI ska prata med hennes chef imorgon. Och NEJ, jobbet handlar inte om att jag ska klattra pa linor eller bli uppaten av tigrar, utan det ar en helt vanlig restaurang.

Det regnar i Montpellier. Jag funderade imorse over hur det skulle ga for rattan i regnet. Pa vag till min kurs imorse sag jag efter den, men den var nu helt ihopskrynklad, nastan obefintlig. Ingrodd i den svarta asfalten. En tuss av liv som inte langre finns. Hur poetisk kan man bli av en overkord ratta? Jag har blivit kulturfjant.

Jag maste hitta en pojkvan. Jag kommer valdta nagon av killarna pa dansen annars. Jag kanner mig helt karleksfull! Jag gar runt pa stan och ler nar folk hanglar. Herregud. Men jag ar ju krasen samtidigt. Ingen toppenkombination. Killar ar det gott om har nere. Men... Det var ju det dar lilla extra.

Lagenheten kanns bra. Var supersnalla granne har hjalpt oss att satta igang varmen, sa nu ar det normaltempererat! Underbart...

Dagens stora fraga ar bara. Hur langt kan man ga for en spegelvagg? (varning for att lasa mellan raderna)


tankar vid frukostbordet

oj vad trott jag blir nar jag har skrivit ett inlagg, forhandsgranskar och det darefter har forsvunnit.
Det jag skrev var ungefar att rattan fortfarande var kvar.

Som en naturlig reaktion blir jag arg och frustrerad och har en valdig lust att hamnas pa blogg.se som tar av min dyrbara sovmorgon. Det som slog mig var att jag skulle skriva enbart att rattan var kvar i detta omgjorda inlagg. Vid vidare eftertanke inser jag dock att blogg.se struntar fullstandigt i vad jag skriver pa min blogg, och blir inte ett dugg mindre glad aven om jag sa bara skulle skriva tva rader.

Attans. Jag svaljer min stolthet och later mig forslavas i bloggens tecken.

Dansen ar grym. Oftast gor vi roliga saker, men ibland gor vi helskumma estetgrejer. Vi har paborjat arbetet infor en forestallning dar vi i grupper har fatt olika bokstaver. Varje bokstav representerar ett ord som vi under 15 sekunder ska redovisa pa scenen. Publiken har ingen aning om vad ordet ar och de kommer aldrig fa veta. De kommer inte forsta nagonting. Utom de som ar sa mystiska som idéskaparna till forestallningen. De som inbillar sig att de forstar och sager sig sjalva att forestallningen var fantastisk. Det ar till dessa manniskor som man absolut inte far saga vad det handlade om, da deras ego skulle falla ratt ner i asfalten fran eiffeltornet da de inser att de hade fel.

Hur som helst. Min grupp ska bland annat visa G8. Alltsa de lander som har mest inflytande i FN eller var det ar, varpa de foreslar att vi ska visa hur vi utnyttjar jorden och sedan kastar den i marken. WHAT?? Mina protester blev nedrostade. Javla esteter. Att vara dansare och politiskt intresserad hoger ar tydligen ingen bra kombination.

Nu ar min sovmorgon nastan slut. Tack sa mycket blogg.se... Ana bitterheten.


just en snygg comeback...

Det ar helt fantastiskt. Trots att min blogg varit dod i flera manader har jag fortfarande besokare. Men vet ni vad gott folk - Jag har installerat internet i lagenheten, vilket betyder att jag varken behover betala eller gora en alldeles for lang promenad for att sitta har. Jag tanker ateruppliva bloggen. Antligen.

Det ar markligt. I Sverige brukar det alltid snurra omkring massa konstiga tankar i mitt huvud. Framforallt nar jag promenerar vilket inte hander alltfor sallan. Dessa skumma tankar hamnar normalt sett pa bloggen, men nu daremot ar det franska fraser som snurrar omkring. Dalig bortforklaring. Okej. Det ar bara att borja skriva.

Montpellier ar sig likt. Det finns byggnader som ar sjukt snygga. Omradet Antigone ar sa snyggt sa ni anar inte. Det finns dessutom byggnader som ar helt mogelbelaggna, oftast dar fasaderna ligger lite dolt. Som om att de hoppades pa att ingen skulle se det, och darfor struntar de fullstandigt i att renovera.

Frankrike ar varmt ute och kallt inne. Sola pa balkongen i bikini en Oktoberdag som denna ar inte helt fel. Inomhus ar det daremot tva tjocka trojor som galler. Genom balkongdorren skymtar bla himmel. Vackert, Men inte sa uppvarmande da natterna ar kalla. Sluta hall is i min sang Goddamn it!

Pa vag till min danskola i mandags sag jag en overkord ratta pa vagen. Den flamtade och rorde sina tassar da den fortfarande var lite levande. Dagen efter lag rattan helt platt mot vagen och var totalt mos, som om den hade blivit en del av vagen, men konturerna var fortfarande dar. Jag ska se efter imorgon om den fortfarande ar kvar. Jag haller er uppdaterade.
image38

Usch vilket motbjudande forsta inlagg. Men jag kommer snart igen.