Hemtenta

Klockan 10.00 imorse publicerades vårterminens hemtenta på websidan. Publiceringen utgjorde också startskottet för en 24 timmars lång skrivning, med facebooktrakasserier ångest och allmän skrivkramp. Jag har aldrig sett så många juriststudenter vara så aktiva på facebook samtidigt.

Jag spenderade dagen på exakt denna plats vid mitt köksbord som numera ser ut som ett härjat slagfält. Nu i skrivande stund, klockan 03.32, överväger jag att ge upp för dagen och sova i några timmar. Maximalt antal tecken är 10 000 och jag har plockat ihop 9 886 som står i någorlunda ordning.

Dagen började med en överdos av koffein. Därefter fortsatte den med omkring en hel flaska lightsaft och två påsar opoppade pop-corn då jag lyckades med bedriften att halvpoppa dem två gånger.

Resultatet är vemod och en ovilja att lämna min kära hemtenta. Detta dokument som har medfört så mycket känslor. Ångest och lidande - inspiration och känslor av framgång. Av någon märklig anledning känns det som att en del av charmen vid en 24 timmars hemtenta är att inte sova. Denna charm tänker jag dock bryta. Jag ger upp och tar vid igen om tre timmar.

Sov gott allesammans.

jag är en tuff brud i lyxförpackning

Idag funderade jag. Jag tänkte på att vi är en produkt av vår omgivning. Mina gester, min röst, och min mimik hänger samman med det liv jag lever, det liv jag har levt och den omgivning jag befinner mig i. Jag funderade på hur en annan personlighet hade fört sig i min kropp. Hade en annan personlighet gett min kropp en bättre utstrålning, eller hade jag snarare sett blyg ut. Jag skulle vilja se min kropp fylld av en personlighet som till exempel hade spelat fotboll från tidiga år - och om jag då hade rört mig annorlunda.

Jag vill såklart tro att jag har en mimik som Britney Spears och en blick så skarp som geishan i En geishas memoarer. Men hur många tix har jag egentligen, som en annan person i mitt skal inte skulle ha?