celibat

Mina sex månader går vidare.

Såhär är det gott folk. Om jag skulle dejta person A ett tag, för att sedan sluta dejta honom och istället eventuellt dejta person B, så får ju person A såklart inte träffa någon annan bara för att jag gör det!! Person A ska leva singel ett bra tag och sörja efter mig innan han kan börja på nåt annat håll. Jävla ägg. Hur svårt är det att förstå? Inte för att jag skulle ta i person A ens med tång (kanske), men han ska ju inte ta i nån annan - ens med tång - heller!

Jaja. För övrigt så dansar jag dygnet runt numera. Nyårsrevyn blir kul i år.

Kort och gott.
adios

alkohol är överskattat

Julafton är över. Alla förväntningar gick i uppfyllelse, bortsett från att motståndarlaget i Så det kan låta var dåliga förlorade och slutade spelet en fråga innan vi hade krossat dom.

Julmessandet är slut också. Shit vilken telefonräkning det kommer att bli. Och klapparna. ojoj, jag är ruinerad. Samtidigt finns det inget bättre än att få det där smset från den där oväntade. Så jag fick vara sms-tomte och lät telefonen gå varm igår.

Jag hade tydligen varit snäll i år också, och fick bra klappar. Bland annat den lilla röda - outfiten till nyårsafton. Dessutom fick jag extremt traditionella pyjamasbyxor - med ränder på! (jag fick den hela pyjamasen alltså, men jag Älskar byxorna!)

Ikväll är det den stora gå-ut-dagen. Ska Lotta gå ut? Nej. Jag ska jobba. Fast det känns okej. Jag måste vara riktigt pigg och fräsch imorgon ändå (självklart är man pigg och fräsch när man jobbar till fem och får sova tre timmar!), plus att det är ganska bra pengar att jobba på juldan.  Jag ser helt enkelt fram emot det. Jag kommer träffa alla gamla karlskogingar ikväll ändå.

Alla underbara karlskogingar... Det finns få saker som är så bra som att återvända till sin hemstad. Tänk vilken ännu större effekt detta skulle få om man flyttade utomlands för ett tag...

Har du något ätbart i handen så läs inte nästa stycke. Jag vet - jag är äcklig.
Min brännblåsa har spräckts. Jag fick torka golven i hela lägenheten efter för allt var. Nu gör den ont - Och är besvärlig. Det rinner fortfarande gula saker ifrån den och omkring är den alldeles skär. Handen bultar och bultar... stackars mig.

God fortsättning allesammans


brännblåsor

Är de egentligen smärtsamma eller enbart obehagliga?

För att dra hela historien, så hade jag och min mor väldans brått med att få i knäcksmeten i formarna innan den skulle stelna redan i stekpannan. Det kom att bli trångt runt stekbordet varpå mamma med en slev full med kokande knäck i högsta hugg, välter densamma och offrar smet till en hel knäck för att placera den i min hand.
 - Aj.
Incidenten resulterar i besvär då jag ska ta på och av mig mig vinterjacka, då en gigantisk brännblåsa fastnar i ärmen.
 - Aj, igen.

brännblåsan

För övrigt mår jag bra. Jag har varit lärarvikarie på högstadiet idag. Ni vet - Lammkött... grr.
På min första dag kallade jag en av eleverna Pucko. Får man göra det som lärare? Nej.
Shit vad jag missköter mig. Pedofil som kallar eleverna för pucko. jaja, jag får en ny chans imorgon.

Guten Nacht. (Ich bin eine Deutscheslehrerin)

vinterland

Någon har sockrat världen. Temperaturen kryper neråt och vinterkänslorna väller fram.
VInterland
Glitter.

Jag älskar mitt rum i Karlskoga. Fast jag älskar snarare julstjärnan som finns i mitt rum i Karlskoga. Den sprider det perfekta ljuset som framkallar minnen från barnatiders jular. Jag vill ligga i mitt rum och stirra på stjärnan till tjugondedag Knut. Får jag det?

Jag var på julbord på Loka Brunn igår (och ja, det går att köra dit på 19 minuter), med den bästa släkten. Så som vi alltid gör.

Ge mig en svårknäckt nöt, sötare gröt, djupare dopp i grytan,
glittrigare glim och grötigare rim och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck, segare knäck, fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams, längre långdans och raskare räv på isen.

Mats Nileskär... mmm...

Ja, jag går igång på skånska. Det finns en anledning till att jag är radioprataren Mats Nileskärs största fan. Mellan 22-00 söndagkvällar sitter jag klistrad vid radiokanalen p3. Vid andra tidpunkter lyssnar jag på webradiokanalen Din Gata i p3.

När vi ändå är inne på p3 kan jag ta upp något roligt. Häromdagen lyssnade jag på p3 Christer. Ämnet var att gråta varpå en Stina (nej, jag skrev inte upp hennes namn, och jag har ingen aning om vad namnet var. Vi säger Stina helt enkelt) ringer in för att berätta sin berättelse.

Stina skulle inom några veckor gifta sig. Då hon satt ensam i sin Fiat fantiserade hon om bröllopet. Hennes bästa vän Anna skulle såklart hålla tal. Och det var så vackert (fortfarande i hennes fantasi)! Anna berättade hur underbar Stina var, och vilken fantastisk vän hon alltid hade varit. Stina blev så rörd att hon började gråta i sin ensamhet. Det var lite roligt.

HomerYtterligare en radiolyssnare ringde in till programmet. Hon hade relativt lätt till tårar antar jag, för hon började gråta till ett avsnitt av Simpsons. Homer var ledsen och damen på telefon var sympatiledsen hon också.

åh vad romantiskt!
Jag är också ganska pinsam. Någon som såg Bonde söker i onsdags? När han friade - och hon sa ja? Och det var såå vackert! Och Lotta hade våta ögon.

Jag är sjuk. Någon - ge mig en kur! Min teori om att man ska skjuta upp/ ignorera sina sympton tills de går över funkade inte just nu... Så jag ska vara sjuk idag, så är jag frisk imorgon:) Perfekt!
Hejdå.

Fågelsång i rymden

FågelsångenNej, men Fuglesang. Jag och min far hade en diskussion om honom idag. Han ansåg att det är bra att människan åker upp i rymden och forskar, för att vi då går framåt. Jag anser att vi har fått storhetsvansinne och har ett behov av att veta allt. Vi kommer inte att chatta med våra fränder på Jupiter, så varför inte lägga all denna forskning på något som vi behöver istället? Jag skulle bli glad om vi hittade ett botemedel till cancer, aids, u name it.

Svenska Dagbladet hade en artikel om fågelsång, förlåt, Fuglesang. Han dräkt väger 140 kg och kostar 14 miljoner dollar. Barnen svälter i Afrika.
 - Folk undrar varför det blir världskrig.
 - Har folk hört talas om orättvisor?

( en sista parentes om Fuglesang. I SD stod det även att om Fuglesang inte skulle ha dräkten, så skulle hans blod koka. Nötter. Blod kokar inte, blod koagulerar. Nånsin hört talas om protein? åh vad trött jag blir)

Dessutom är jag grymt trött på Palemordet. Det borde ha preskiberats för längesen. Tänk hur många årslöner som de stackars skattebetalarna har skänkt till den förbannade (ursäkta ordvalet) Palmekommisionen. Det var 20 år sedan och hur många av dessa skattebetalare bryr sig egentligen längre? Nej. jag vet inte hur ni känner, men att betala tv-licens och se på CSI är spänning nog för mig.

(och ni som undrar, Nej! jag har inte betalat nån licens än, men när jag flyttar hemifrån ska jag)

Och sist men inte minst... Nåt som jag hållit hemligt länge, men nu måste jag erkänna.

         Jag går igång på skånska.

underbara väder

I måndags skulle jag på anställningsintervju på Wear It. För att vara på en klädaffär vill man såklart se rätt fräsch ut till intervjun, så jag gick upp två timmar innan det var dags, så jag skulle hinna äta en lång frukost, tvätta håret, torka och platta det, och överhuvudtaget ta det lugnt. När det var 20 minuter kvar besteg jag min cykel och gav mig ut i vad som visade sig vara en storm! Väl framme hade inte bara luvan blåst av håret, utan lossnade till och med från jackan i vindarna. Så det var det med plattat hår.

På tal om väder.

Typiskt svenskt 1.
Förra året i Februari var det många som var såå trötta på snön. De ville inget annat än att snön skulle försvinna. Är ni glada nu? Samma sak i sena Augusti. Ni var trötta på värmen. Det gick inte att vara ute i den fruktansvärda värmen. Tänk på det i Juni. Akta er för vad ni önskar nästa gång.

Typiskt svenskt 2.
I helgen när jag var med en kompis kommer tre rockare in. Två rock'n'roll killar och en rock'n'roll tjej. De körde sin grej. Min kompis kommenterar rock'n'rolltjejens korta kjol. Den såg ut att vara i något svart latexmaterial. Rocktjejen hade superblonderat hår och decimeterhöga röda platåstövlar till. Lägg till Den snygga kroppen också.
Måste man fälla en dålig kommentar om det? Hon var ju faktiskt grymt snygg och hon var faktiskt rockare. Nej, U go girl! Svensken däremot, vill att alla ska se ut som prinsessan Madeleine. Blä.
rock vs tråkmadde

Det var allt.
Godnatt.
                     


Lick it

Jag har nu förstått att jag en vacker dag kommer skada mig ordentligt i badrummet. Badrum är oftast alldeles för små för att dansa i, så jag kommer förmodligen slå en arm ur led mot ett badrumsskåp. Alternativt kommer jag halka, för bara fötter mot kakel och pirouetter inte är en optimal kombination.

tungan
Hur som helst. Idag när jag stod i badrummet och betraktade min tunga i badrumsspegeln (ja, jag är arbetslös och ja, jag borde skaffa ett jobb), så såg jag det ännu en gång. Fy vad den ser äcklig ut! Längst ut är det väl ok, så länge man inte ser efter så noga. Men om man tittar längre ner. usch. Den är intressant att en så osexig kroppsdel kan åstadkomma så mycket sexigt (åh fan, det var inte meningen att det skulle handla om sånt här).

Hur som helst... Den ska inte granskas. Den ska (... nu var vi där igen. Jag sticker. Tjarrå)


ronald mc donald's plåster

plåster
Jag var på McDonald's häromdagen. Med min myntfyllda plånbok, tänkte jag att jag inte behövde växeln på en krona. Jag gjorde en insats tänkte jag och skänkte denna till Ronald McDonald's barnfond. Som tack fick jag ett helt plåsterpaket av expediten. Rena rama rånet! Nog för att det i massproduktionens Sverige är relativt billigt att tillverka ett paket plåster, men för en krona? Då blir det inte mycket pengar till de stackars barnen.

Plåsterberättelsen tänkte jag egentligen skriva om i torsdags, men då funkade inte blogg.se! dåligt. Så den fick komma nu istället. Då kan man ju ställa sig frågan om jag inte kommit på något nytt spännande att skriva sedan torsdag? Kan det vara så att jag är lite tragisk? Om man dessutom ser till att det mest spännande som hände mig förra veckan handlade om ett paket plåster, kan man dra slutsatsen: Jag är tragisk.

Jag såg filmen The Butterfly Effect igår. Den var... annorlunda. Jag är en logisk människa. Jag tycker om logiska filmer. De kan vara hur invecklade som helst, men jag vill ha ett svar när jag söker. Vanilla Sky är till exempel helt underbar. Den är svår, men den har logik och den hänger ihop. Butterfly Effect däremot. Den äger förmodligen inte ens ett svar. Var huvudpersonen ens född? Hände egentligen någonting alls? Intressant. Hur som helst får den mig att tänka.

Till sist har jag köpt den första julklappen. Jag vill ha den själv!
hejdå

näsor

125047-7
Jag hatar näsor. Det är en fruktansvärt ful kroppsdel. Det gäller alla näsor. Men det bästa med mig är, att jag därmed väljer att inte se dom. Så vem som helst kan ha en grymt ful näsa, men det har jag ingen aning om, för jag ignorerar den.

Tänk vad bra det skulle vara att ha riktigt vida näsborrar. Då skulle det vara svårt att snora igen dom!

Bakgrunden till ämnet är en asjobbig förkylning som får mig att flåsa som en hund. Jag försökte få luft genom näsan ett tag, men insåg ganska snart att det var alldeles för ansträngande att andas genom 25% näsborre på vänster sida. Den högra är helt död.

Min högsta dröm är att få långt tjockt hår. Därför är det dags att klippa mig den här veckan. Logiskt? Oh ja. Nu kommer - på tal om hår - en fråga till allmänheten. 

- Finns det någon därute i cyberrymden som provat Silica, tabletter för hår, hud och naglar? Och om det finns - Fungerar det?

Så med detta inlägg har jag tre önskningar till tomten.

1.      En skitstövel (se don't let me get me)

2.      Tjockt hår

3.      Vida näsborrar

Tack!


don't let me get me

Vi gör ett vilt antagande. Då kan vi låtsas att jag träffade drömkillen. Han har riktigt bra självförtroende, är supertrevlig, är intelligent, välutbildad, ser väldigt bra ut, delar ut kyssar som Don Juan, är grym i sängen och är riktigt social när han sover (en del av dessa detaljer har jag ingen aning om, men det är fortfarande bara ett antagande, och det blir såklart mycket roligare om man överdriver lite).

Nu antar vi dessutom att jag blir off och tröttnar. Varför? Jo...

Han tycker verkligen om mig, och jag känner mig trygg.

Skit också. Vad hände med ömsesidig kärlek? Nej nej... Som jag alltid brukar säga - gränsen mellan att vara kär och besatt är hårfin och jag kan ju inte vara besatt av någon som är besatt av mig tillbaka?

Igår pratade jag och min kära vän Maud. Hon tycker om äventyrliga surfare. Jag tycker om skitstövlar som inte tycker om mig tillbaka. Passar den beskrivningen in på dig? Get over here babe. Jag är singel;)

Här ska jag byta samtalsämne en snabbis för att lägga in en musikparentes. Tycker Du inte att det är roligt med musik, så hoppa över det kommande stycket.

Christina Milian

Jag som den p3 nörd jag är lyssnar just nu på webkanalen
DinGata. Där spelades Dip it low med Christina Milian. En grymt bra låt och har någon sett videon? Den är sexig. MEN, Vad är det som ska doppas egentligen? sopa. Nästan lika pinsamt som pumpade duracellkaniner (se mitt blogginlägg första dejt i dagsljus?)

jaja... nu ska jag sörja för att jag är en sån fullständig idiot. Don't wanna be my friend no more.

Och jultomten. Har jag varit tillräckligt stygg för att önska mig olycklig kärlek med en skitstövel?


en svärmorsdröm...

...men bara när mamma är med.

Det kan vara en Karlskogahelg på gång. Det blir nice. Var längesen jag träffade mina damer. Maud är fantastiskt rolig. Hon är den som tycker om äventyrslystna surfarkillar (passar det in på dig så gå in på
carpenter.blogg.se - hon är singel!). Hur som helst. Jag berättade att min lunchdejt först ville äta sushi, vilket inte alls passar mig, varpå Maud anser att jag hittat värsta kapet. Sushikille! Då är han säkert äventyrlig! Intressant slutledning, men varför inte?

snaps
I söndags var jag på kryssning med jobbet. Det var hur kul som helst. INGA personalfester är som scores personalfester. Mina chefer är fantastiska chefer. De har under denna resa lärt mig hur man dricker snaps och hur man buggar. Men usch. Snaps är inget för mig. Tacka vet jag Sandra, som kom på servettricket - att gömma de halvfulla snapsflaskorna bakom en uppvikt servett. Dessvärre genomskådades vårt trick och ytterligare en runda beställdes in. Blä:P 

Jag var på konsert i Karlstads domkyrka förra veckan. Jag hade lite problem med min outfit, med tanke på att konserten var samma kväll som jag skulle ha min lilla svarta. Det blev många varv i spegeln innan jag bestämde mig för att, nej. Jag ser alltför ogudaktiv ut för att gå in i kyrkan så. Byxor blev det. När jag väl hade sett kyrkoherden som i sin tur hade sett min urringning, tackade jag för att jag klädde mig lite, och försökte diskret knäppa klänningens knappar. Konserten var underbar och mina hårstrån stod när kören tog ton.

På torsdag blir det ytterligare en konsert. Julkonsert denna gång och det är min bror Henrik som ska sjunga för mig. Ljuvligt! Jag är sån kulturfjant att jag även ska på teater på fredag. OMG.

Fick precis ett telefonsamtal.  "Har din nya chef ringt dig?" nee... det har han ju inte, jag har inte pratat med honom nånting än. "Du ska jobba imorgon". sweet... Jag doftar pengar till en egen lägenhet...

Jävlar vilket tråkigt inlägg. Anyway. Jag lever.


första dejt i dagsljus?

Jag blir väldigt glad av kommentarer till min blogg. Igår hade jag fått två! Dels från Sofie och dessutom från signaturen A - ingen av dem är någon jag känner. Men de berättade om min chilenare och sa att det var bra att tomten var död - för att chilenaren är ett svin. Vadan detta? Antingen är det snygga exet som vill ha honom för sig själv, eller så är jag bara paranoid och Sofie och A är helt underbara! Tack tjejer!

Hur som helst tar jag till mig råden och firar med en första dejt i dagsljus? Det kommer att bli en ny upplevelse. Åh, ljuva singelliv...

Det är ingen nyhet att jag faller för mörka killar. Tänkte på det häromdagen och jag har nog aldrig dejtat en blond kille. Men idag bryter jag trenden. Han är blond!

Någon som jag en gång träffade sa att han var rädd för att bli kär i mig, för han tyckte att jag var tjejen som prompt Skulle vara singel. Kanske är det så. Därför slutar jag skriva om min kommande dejt nu. Jag är fortfarande singel guys!

För att bryta samtalsämne. En onykter gammal vän var på score igår när jag jobbade. Han ville absolut veta hur glad jag blev när han sa att han var kär i mig och jag fäller den briljanta kommentaren. 

      - Jag blir pigg och glad så jag orkar jobba. Du pumpar mig som en duracellkanin! -

fuck... sen kommer jag på hur det låter. Det påminner lite om min elake vän Henrik igen. Vi gjorde ett arbete tillsammans på gymnasiet och han skulle ge mig beröm inför läraren, då han uttrycker sig minst lika briljant

   - Lotta var jätteduktig. Hon slet som ett djur hela natten -

Varpå han blev ytterst röd i ansiktet som avlägsnar sig snabbt från klassrummet.

Det är fredag. Drick sprit på score. Halleluja.