släng er i väggen fransmän

Jag skulle inte kalla mig själv en tävlingsmänniska. Jag bryr mig inte speciellt mycket. Självklart avskyr jag att förlora, men jag är inte den som gar i taket av en vinst. Jag är snarare den mer ödmjuka typen.

Idag var vi 22 personer pa lektionen. Som träning pa koncentrationsförmaga, hade vi som uppvärmning en ordlek - pa franska givetvis. Det handlade om att prata snabbt, minnas siffror och att reagera.

Trots min fantastiska ödmjukhet tänker jag berätta att den som vann dagens ordlek, var JAG!


stackars liten

Jag tror att vissa flickor alltid kommer att hamna hos dessa tatuerade otrogna motorcykelknuttar. Tusan. Vi kanske gillar det innerst inne. Nej, vi hatar det, men det är det enda som kan halla oss pa mattan. Det enda som inte far oss att tröttna.

Jag längtar ända efter att lita pa nagot. Inte tillbringa en kväll med tankarna pa hur han är med nagon annan.

Jag har glömt vad trohet är.

image159


fastnat i psykträsket

Jag haller pa att läsa Stephen King, Insomnia (antar jag att den heter pa svenska ocksa) där huvudpersonen runt attio ar lider av Insomnia och dessutom börjar se saker. Demens hade man sagt, vilket även läkarna i boken säger. Grannfrun ser dock samma saker.

Efter detta sag jag en skum film pa den alternativa tevekanalen som hette Bubba Ho-Tep. Den var grym. Det handlade om ett äldreboende i USA där en man trodde att han var Elvis och en annan trodde att han var John F Kennedy. Tillsammans kämpade de emot en egyptisk mumie som sög ut själarna fran de inlagda.

Tänk om det som de demenssjuka ser, verkligen finns i en annan niva. De kanske nar över kanten och ser lite mer än vi (det är nu som nagon borde förklara för mig skillnaden mellan film och verklighet. Jag har levt alldeles för länge borta fran min mamma).

Ibland funderar jag pa vad folk tänker om mig. Jag vet ju vad jag tänker om folk som gar omkring och skrattar, pratar, sjunger och gör onormala saker för sig själva. Men jag är ju likadan. När jag är ute och gar tittar jag pa saker, tänker tillbaka pa saker och later associationerna rulla fritt. Det är underbart. Men det eliminerar dock inte det faktum att jag maste se lite sinnesförvirrad ut när jag traskar.

Igar när jag skulle ga och handla var det klockrena exemplet. Jag sag en Ferrarri som var hetare än nagonsin stiga fran min gata. Jag kom da pa mig själv att jag gav bilen en katare blick än vad jag gör med killar pa krogen, varpa jag nästan brister ut i skratt.

Tänk vad trakigt det skulle vara att inte ha en massa skumma idéer när min mataffär ligger en halvtimma bort. Tänk vilket roligt liv de har som har ännu fler skumma idéer. Tänk om alla egentligen är lite sinnessjuka, bara det att de som beter sig lite lustigt, helt enkelt ser och tänker lite längre än vi andra... Ni andra*

incestarken

Jag vet varför du är sa konstig. Du är ett incestbarn.

Tanken var god, Noak, och i första efterlevande generationen fungerade idén om arken säkert lysande. Därefter fanns det dock bara syskon att göra barn med. Otur att vi var sa obildade förr i tiden. Detta förklarar faktiskt allting. Historien om Adam och Eva och ormen är en myt. Faktum är att livets felande länk kom först efter arken, da hela jordens levande varelser blev dömda till incest.

image158

En enda stor familj!

naken

Vad betyder drömmar da jag är naken? Jag lyckas alltid fa idén att jag kan vara topless eller att jag kan ga utan tröja pa vissa ställen. I efterhand inser jag att det bara är jag som inte är paklädd och min klädsel inte alls är lämplig. Jag känner mig naken.

Senast var det i ett badhus. Jag lämnade min bikiniöverdel i omklädningsrummet. Det kändes inte alls bekvämt. Det var inte första gangen mina tankar tar mig dit heller. Jag är ständigt lite för naken.

image157

kalldusch

Vi har ett problem med varmvattnet i lägenheten. Vattnet blir ljummet men inte mer. Detta är väldigt frustrerande. Speciellt efter en dag som denna när jag skulle behöva tvättas i nittio grader för att bli av med min intorkade svett. Jag älskar när kläderna klibbar när man ska ta av sig dem. Mitt svett och nagon annans pa min kropp.

Vi har gjort störda saker pa dansen denna vecka. Vi har gjort en koreografi där vi letar efter medicin, spelar schizofrena och brutalt omfamnar varandra.

image156

sinnesförvirring

Jag vet inte vad som är bäst. Att skriva daliga blogginlägg, eller att inte skriva alls. Vad ska jag ta mig till. Jag har inga idéer längre. Jag kanske helt enkelt har slut pa dem.

Jag mar inte bra. Jag tror att jag haller pa att bli sjuk för att jag sover daligt. Eller sa sover jag daligt för att jag haller pa att bli sjuk. Jag borde inte dansa mer idag. Jag borde ga hem. Jag borde inte ga hem till min pojkvän Cedric.

Han är nästan min pojkvän. Vi kommer träffas i en och en halv manad till och sen kanske vi inte kommer att ses igen. Det känns lite konstigt. Jag ska lämna Frankrike och aka tillbaka till de värmländska skogarna. Jag vill inte aka hem.

Hela helgen ska jag sova och jag ska lata Cedric bota mig.

image155

Underbara onsdagar och otrevliga fotbollar

Onsdagkvällar är höjdpunkten pa veckan i mitt liv i Frankrike. Det är da La Nouvelle Star pa tv. Detta är som svenska Idol, men tio ganger bättre. Da jag dessutom är halvt död när jag kommer hem pa kvällarna är detta i princip vad jag orkar med. Men idag gott folk, när jag ivrigt slar pa tvn precis 20.50 da programmet startar, är det en fotbollsmatch som rullar. Jag tycker inte om fotboll.

image154

ta pa mig

Igar pa dansen gjorde vi parövningar. Jag var tillsammans med en kille som inte gar i var klass i vanliga fall, men som är pa besök.

Det handlade om att en av oss ska ligga helt avslappnad med ögonen stängda pa golvet, medan den andra manipulerar din kropp och med hela sin kropp försöker flytta, dra, skjuta, rulla dig framat.

Hur kan man undvika att efter en sadan övning bli lite kära i varandra? Jag kände honom inte, men efter en och en halv timme hade han tagit pa fler delar av min kropp än min "pojkvän" har gjort. Jag var tvungen att lita pa honom till 100% da mina ögon var stängda och min kropp var helt i hans händer.

Det var helt underbart.

image153

För övrigt är bilden helt okej.

i mina drömmar

Jag har inte sovit bra en hel natt pa ungefär tva veckor. Detta kanske inte har nagonting med saken att göra alls, eller sa medför detta helt skruvade drömmar - varje natt.

Erik Borg hade vänner hemma hos oss och jag och mina vänner var där som vanligt för att vara jobbiga smasyskon. Jag trodde att de skulle äta pizza och blev sjukt sugen pa pizza, men det visade sig att de hade stekt 20 ägg som de delade pa. Jag och min vän Anna-Maria Lindberg envisades med att sticka grillgafflar i rumpan pa dem.

Jag satt i en soffa med tre fransmän. Tva av dem var blonda och en av dem var mörkhyad och snygg (till skillnad fran blondinerna). De mobbade mig för min finne (jag har fatt en finne...obekvämt stor) och hur den sag ut som en tomat. Jag svarade med att den skulle vara försvunnen om tre dagar och da skulle allt vara bra igen, till skillnad fran läget för dem, varpa Lotta far daligt samvete och berättar en lang historia om hur utseende inte har nagon betydelse och hur min nya pojkvän inte alls är en sexbomb (fast för mig är han ju det).

Inatt skulle vi spela volleyboll men hade inget nät. Da lossade vi ett staket fran stranden som fick vara nät istallet. När vi höll pa att sätta fast nätet (som nu var ett pingisnät) var klockan redan ett. Vakten kom och trodde att vi höll pa med prostitution.

Sen kom det en fem meter hög vag som vi surfade pa. Den kom inte fran havet utan fran höger pa stranden. Det var massa snygga skejtare överallt.
image119