Anniversaire!

Min fodelsedag i Montpellier var helt underbar. Forst visade jag nagra nya svenskar runt i staden i det stralande solskenet. Darefter kande jag efter vad jag verkligen ville gora och ringde mina mexikanska vanner. De tog med sig gitarren och spelade och sjong for mig i parken hela eftermiddagen. Lycka! Det kan man kalla det som jag och formodligen alla andra dar ocksa kande nar urmexaren tar ton till La Bamba.

Kvallen spenderades med mina svenska, amerikanska och mexikanska vanner pa favoritrestaurangen. Vi hade grymt trevligt under en inte alltfor sen kvall.

Timmarna som vi sparade in igar ska forbrukas ikvall da det ar Australian Bar som galler. Forutsatt att jag inte far en fortsattning pa min franska dejt.

For ovrigt borjar jag kanna mig ordentligt hemmastadd i var lilla lya. Jag lagade till och med paj idag. Igar kvall nar vi kom hem fick vi dock en mindre trevlig overraskning i koket da vi mottes av flera av vara husdjur till sma skalbaggar. Min rumskamrat Sofie hittade en betydligt storre inne pa hennes rum. "Hihi" tanker jag. Sa lange jag inte ser nagot, och sa lange de inte haller till pa mitt rum.

Snabbt inlagg, men informativt.

Same same but different

Frankrike ar ett speciellt land. Jag stortrivs. Franskan gar framat med stormsteg och jag har till och med lart mig att hantera deras tangentbord som ar vitt skilt fran vart. Det ar de sma skillnaderna som raknas. Som vanstertrafik i rulltrappan och en manadslang hallbarhet pa mjolken.

En annan historia ar den om franska toalettpappret. Aldrig forr har jag sett sa pakostat toalettpapper som har. Det finns i alla olika farger, allesammans mjuka som bomull. De har till och med parfymerat dem! Varfor forstar jag dock inte. Antingen for att det ska lukta gott om baken, eller for att det ska lukta gott i toaletten. Bada alternativen kanns ganska ineffektiva och meningslosa da jag antar att man inte uppnar nat vidare resultat enbart med hjalp av papperet. Sjalv anvander jag budgetvarianten utan parfym, dock i en sot rosa farg.

I lordags gick jag i sallskap av min mp3spelare genom staden av de enkelriktade gatorna, for att lagga mig i Parken Peyrou. Solen lyste over de beige stenfasaderna och den bast belagna banken var ledig... Jag slog mig ner och antligen lyckades solskenet varma upp hudens pigment som tydligen gatt i ide under den svenska vintern. Hojdpunkten under denna dag som for ovrigt inte kunde bli mer perfekt, var da en av mina tva horlurar foll ur orat och jag inser att nagon tagit fram gitarren nagra bankar bort. Det ar den idealiska fransmannen. Han ar smal, med har som ar lite for langt for att kallas kort, cigaretten i mungipan och gitarren i knat. Han spelade som en Gud och jag tog ajoss av min relativt monofoniska radiopop. Ljuvligt.

Fransmannen uppfyller alla fordomar om baguetter pa ryggen. Det jag mer ser overallt ar dessa franska revolutionarer. Ikladda slitna klader, dreadlocks och de stora vaskorna. Alla Hultsfredsfantaster skulle alska dem. Jag ar dock radd for de stora hundarna som ocksa ar en av deras viktigaste accessoar.


Snabbis pa gott och ont.

Jiises... Detta kommer bli ett blogginlagg som inte ar avbrutet av diverse msnkonversationer och dylikt. Om 11 minuter stanger skolan. Jalla Jalla!

Jag har genomfort bade min forsta och andra danslektion. De  ar saa duktiga! Det kanns underbart att fa dansa igen. I Sverige har vi dock renare balett an har... Intressant - for dom som bryr sig.

Min brist pa somn forra veckan (jag snittade fyra timmar per natt och levde livet som nattens drottning resterande tid) har gett mig en forkylning. Typiskt. Tack vare detta stannade jag hemma fran Australian Bar (tydligen tradition pa tisdagar) igar.

Min kare tysk lamnar mig pa lordag. Det blir trist, men desto roligare for hans flickvan. Jag kan ju trosta alla nervosa forhallandemanniskor att det faktiskt finns de som ar trogna - till och med pa en sprakresa till ett partyparadis som detta. Trakigt for mig.:P

Det kommer bli ett dyrt dansaventyr for mig. Jag har fatt ganska bra kontakt med en Jonathan pa dansskolan (
www.epsedanse.com), och han har forklarat att det basta alternativet for mig ar att betala elva Euros per gang. Josses!

One minute to go, sa ni far ha overseende med eventuella stavfel. 

Tampax

Franskan rullar vidare. Idag skulle jag beskriva Jaque Chirac pa franska och gissa vad gott folk - jag lyckades. En sak ar saker och det ar faktumet att det ar betydligt enklare att forsta an att prata. Hela lektionerna ar pa franska sa jag lar mig massor.

Igar var vi pa stranden. Det var jag, tysken, en italienska, en mexicanare och en helt underbar amerikan. Han ar en forna radiopratare och har den grymmaste amerikanskan nagonsin. Han ar dessutom kunglig pa att imitera dialekter, sa det var som att ha kocken i Southpark med oss som underhallning. VI lag dubbelvikta av skratt hela bunten. He is named Greg, I like Greg.

image34 

Det var tydligen fel i informationen gallande mina rumskamrater. Den ena ar Sarah fran England, men den andra kommer fran Sverige och kommer nasta vecka. Jag ska dock forsoka prata engelska och franska anda. Sarah ar helt underbar. Supersupersnall.



Nagot som jag funderat pa har i Frankrike ar huruvida fransman tvattar sina hander efter toalettbesok. Det finns namligen i princip aldrig handfat i de franska toaletterna. Ibland finns de i ett rum intill, men fortfarande inte alltid. Mysterium...

Att handla mat tycker jag inte heller om annu. Jag vill ha de svenska markena och den svenska maten! Forsta gangen jag skulle handla sa fick det bli ravioli. Andra gangen fick det bli - Ravioli! Och man kan inte kopa diskborstar, och man kan inte kopa tamponger. De kor med det forbannade tampax, Tampax? What the fuck is tampax? For Er med mensfobi var mitt inlagg slut har. For Er andra kan jag beratta att jag offrade ett halv paket for att klura ut hur dom dar grejorna fungerar. Men i ett land utan handfat kan till och med jag acceptera denna lilla sak som varken syns eller kanns, och kommer med ett behandigt handtag!

image36Sparvagnen... Har du tvattat handerna idag?

Nu ska jag sova allesammans. Jag har sovit totalt sju timmar de senaste tva dygnen. mmm... underbara liv som utbytesstudent...


Jag vill ha en smakad latte!

Nu är jag äntligen pa äventyr i stora vida världen. Jag trivs. Den stora chocken kom när jag var ensam pa den engelska restaurangen och kände lukten av cigaretter. Märkligt. Jag trodde att Sverige inte skulle vara mer moderna än det stora UK. Nu är jag i Montpellier och här röks det överallt. Cigarettrök i all ära. Man slipper prutt och svett, men mitt har luktar inte rosor idag vill jag lova.

image33

Min första stora tabbe var pa flygplatsen... Jag dricker inte kaffe. Jag är inte tillräckligt vuxen än tydligen. Sa, koffeinvarianten i tablettform, alternativt med massa mjölk och socker far räcka för min del. Hur som helst bjuder de inte pa koffeintabletter pa Starbucks Coffeeshop, sa en smaksatt latte fick det bli.
Hello! I would like to have a tasted caffee lattee.

Montpellier är för övrigt en väldigt vacker stad med underbara byggnader, vackra, smala, unga människor, mode och hundbajs. Tydligen fungerar det franska samhället sa att hundars värde väger mer än människors värde. En människa som blir arresterad kan därmed inte aka in i fängelse om densamme äger en hund. Sa fransmännen skaffar hund, later den springa löst och plockar inte upp bajset.

Slutligen har jag blivit kär i en tysk blond snubbe, som har  flickvän. Typiskt. När jag sticker till Frankrike för att spana fransmän, sa hittar jag en blondin som ser svensk ut.

Närke versus Värmland

Idag var Malin och Johanna från Karlskogarevyn i Karlstad och hälsade på. Grymt sköna tjejer med en närkingska bredare än... bred? Det blir avsked efter avsked...

Vi pratade om samhällen i Örebrotrakten. Malin hade en vän i Odensbacken. När hon var på besök föreslog hennes väninna att de skulle gå till pizzan (det fanns tydligen bara en i Odensbacken). Frågan är då vad som skulle hända nu när ytterligare en pizzeria har öppnat i Odensbacken. Tänk om nån ny människa kommer och föreslår att de ska gå till pizzan och vederbörande avser fel pizzeria. Det är inget problem, menade Malins väninna, Här i Odensbacken vet jag vart alla går.

Strax bytte vi samhällen och hamnade i Pålsboda. Johanna förklarade att Pålsboda var snäppet mindre varpå Malin protesterar.
 - Pålsboda har ju åtminstone ett centrum.
 - Och vad skulle det vara?
 - Men du vet... Där vid kiosken!

Imorgon är det avskedsfest på Score. Då ska jag bjuda på tårta. Det uppstod dock ett problem vid beställningen.
 - Hejsan, jag skulle vilja beställa en tårta... fast... jag tycker ju inte ens om tårta, så jag vill ha något annat!