polis! polis! po- porri't vis

Nio nyutbildade piketpoliser hade en avslutningsfest för att fira första steget i utbildningen enligt Dagens Nyheter. Det gick tydligen hett till på festen och efter (som jag förmodar) en del alkohol så blir det både hett Och naket. När väl kläderna hade rykt så skulle det poseras framför kameran och polisernas tjänstevapen fick plats i bild de också.

Nu pågår utredningen huruvida de nyutbildade har begått tjänstefel eller inte.

Jag antar att frågan är hur vi medborgare ska kunna ha förtroende för poliser som har poserat nakna på sin privata fest. Risken finns ju att poliserna också i tjänsten skulle missuppfatta situationen och tro att det var en porrshow och därför inte skulle kunna utföra sitt arbete. De kanske skulle förväxla en faktisk helikopter med en praktisk(?) helikopter.

Å andra sidan skulle kunna tänkas att vad poliserna sysslar med på deras privata fester, inte har med deras tjänst att göra, så länge de inte gör något olagligt. Även poliser är människor och åtminstone jag vill att de ska fortsätta vara det. Ska allt man gör registreras och kontrolleras om man har en statlig tjänst och då även sådant utanför tjänsten?

Vad händer om en läkare leker doktor med sin fru? Begår han också tjänstefel, för att han missbrukar sin ställning?

Är det rimligt att straffa människor, för icke-kriminella handlingar, bara för att de jobbar för svenska staten?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback