Storbildstv i mitt hjärta

I Sverige är allting bättre än utomlands. Inte sant? Speciellt när man har spenderat lite tid utomlands. Hur korkade är människor som dubbar filmer till exempel? Det är tusen ganger bättre med filmer pa originalspraket, det vill säga engelska. För filmer pa andra sprak... Finns ens det? Inte i var svenska värld.

Jag läste en fransk biotidning igar. Där fanns filmer fran Tyskland, Iran, Kina, Frankrike och Fillipinerna. Det finns tydligen filmer fran andra delar av världen ocksa - även om dessa förmodligen inte är speciellt intressanta - men detta kommer förmodligen vi svenska aldrig att upptäcka.

Det jag vill säga är att vi svenskar är besserwissrar, men de som om möjligt är ännu mer besserwissrar är de svenskar som gatt Naturvetenskapliga programmet pa gymnasiet. Alla vet ju att denna är den bästa och alla andra är mer eller mindre värdelösa. Därför tycker jag att det är komiskt att väldigt manga fransmän utbildar sig inom filmvetenskap. Att denna inriktning är i princip lika stor som SAM SAM i Sverige.

Jag hade en diskussion med en filmexpert igar da jag ödmjukt försökte fraga vad som är bra med att ga filmvetenskap. Det är ju inte speciellt stor arbetskraft inom detta omrade, varpa hon förklarar en del av det man far lära sig. Det är tydligen en hel mängd med saker. Man far lära sig massa filmhistoria inom olika genrer. Man kan till exempel specialisera sig inom Westernfilmer. Dessutom far man lära sig vilka kameror som har använts i en film. Hon kunde tydligen berätta om det var en tremillimeterslins som använts, eller sexmillimeterslins. Det skulle ju vara jättebra att kunna i framtiden!

Fast jag är ganska nöjd att vara Naturvetare ända.

image117


Kommentarer
Postat av: Runaranastasia

Hello admin, nice site you have!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback